Blog

Različite pumpe u automobilu: nazivi i funkcije
17.
Jun
2024
Blog
Pumpa je kao srce automobilskog sistema, odgovorna je za održavanje cirkulacije tečnosti i gasova. Ali da li ste znali da automobil ima nekoliko različitih pumpi, od kojih svaka gura različitu tečnost ili gas?
Šta je zupčasti kaiš i kada ga treba zameniti?
11.
Jun
2024
Blog
Zupčasti kaiš osigurava da sve u motoru radi nesmetano, čuvajući Vas bezbednim na putu. Zamena zupčastog kaiša je važna stavka za održavanje! Dakle, ako posedujete automobil, trebalo bi da razumete kako radi zupčasti kaiš i kada ga treba zameniti.
FWD vs RWD - U čemu je razlika?
05.
Jun
2024
Blog
Vozila sa pogonom na prednje točkove (FWD) i pogonom na zadnje točkove (RWD) su danas najčešća na putu, a čak i ako vozilo ima pogon na sve točkove, ono može da ima pogon na prednje ili zadnje točkove kao primarnu vuču.
Šta je kočenje motorom i može li naštetiti vašem automobilu?
31.
May
2024
Blog
Korišćenje nožne kočnice je najsigurniji način da usporite automobil, kako u normalnim uslovima tako I u hitnim slučajevima. Ali da li je najefikasniji?  Upoznajte drugu opciju koju možete da koriste da usporite automobil – kočenje motorom.
Sve što treba da znate o manuelnom menjaču
21.
May
2024
Blog
Ručica menjača jedan je od najčešće korišćenih predmeta u automobilu posle volana i pedala, ali većina ljudi ne zna kako menjač funkcioniše
Kako negativno utičete na  svoj automobil
09.
May
2024
Blog
Nažalost i najbolji vlasnici automobila mogu biti opušteni u održavanju svog vozila. Veoma je lako uzeti bilo koje vozilo zdravo za gotovo i zaboraviti sve male stvari koje treba da uradimo da bi naši automobili dobro radili.
Važnost malog servisa za dugovečnost Vašeg automobila
30.
Apr
2024
Blog
Mali servis automobila predstavlja jednu od najvažnijih rutina održavanja koja osigurava pouzdanost, bezbednost i efikasnost Vašeg vozila.
Vodič za proveru nivoa tečnosti u Vašem automobilu
22.
Apr
2024
Blog
Automobili su dizajnirani da traju godinama, ali bez odgovarajućeg podmazivanja, mnoge komponente vozila mogu otkazati mnogo pre vremena.
SVE ŠTO TREBA ZNATI O SVEĆICAMA
15.
Apr
2024
Blog
Bez svećica, vozilo se neće pokrenuti — niti otići bilo gde. Pošto je zdravlje ovog dela automobila direktno povezano sa performansama motora, loše svećice često mogu dovesti do značajnijih problema
Simboli na instrument tabil I njihovo značenje
09.
Apr
2024
Blog
Bez obzira da li imate potpuno nov automobil ili ispravno polovno vozilo, s vremena na vreme ćete videti da neki od simbola na instrument tabli svetli dok vozite.
BOJE IZDUVNIH GASOVA AUTOMOBILA I ŠTA ONE PREDSTAVLJAJU
02.
Apr
2024
Blog
Da li ste ikada obraćali pažnju na boju dima koji izlazi iz izduvnog sistema Vašeg automobila? Iako ovo može zvučati čudno, boja Vam može dati informacije o tome kako Vaše vozilo radi i da li na nešto treba obratiti pažnju.
Evolucija automobilskih guma
26.
Mar
2024
Blog
Istorija automobila datira vekovima. Vremenom je nastalo nekoliko komponenti automobila, dok su neke nastale pre nego što se prvi automobil našao na putu.
Servo upravljač, šta je I kako radi?
19.
Mar
2024
Blog
U 1980-im, volani automobila su bili veći od ovih koje koristimo danas, ne zbog mode, već zato što im je nedostajao servo.
Automobilska svetla: Sve što treba da znate
12.
Mar
2024
Blog
Svetla za automobile su postala mnogo naprednija poslednjih godina, od složenih farova koji deaktiviraju pojedinačne LED diode kako bi izbegli zaslepljivanje vozača ispred vozila, do uvek uključenih dnevnih svetala.
Klima uredjaj u Vašem automobilu: Sve što treba da znate
05.
Mar
2024
Blog
Leto može biti surovo, posebno kada ste zaglavljeni u vrućem automobilu. Srećom, klima uređaj (AC) je postao standardna oprema većine današnjih automobila.
Kočnice: Sve što treba da znate
26.
Feb
2024
Blog
Kada je u pitanju bezbednost automobila, jedna od najkritičnijih komponenti su kočnice. Kočnice vašeg automobila igraju ključnu ulogu u zaštiti Vas i vaših putnika tako što usporavaju ili zaustavljaju vaše vozilo kada je to potrebno.
Najbolji vodič za izbor metlica za brisače automobila u 2024
06.
Feb
2024
Blog
Kada su u pitanju održavanje i sigurnost vašeg automobila, izbor pravih metlica za brisače igra ključnu ulogu. Ne samo da kvalitetne metlice za auto osiguravaju čistoću i jasnost vašeg vidnog polja u svim vremenskim uslovima, već takođe doprinose dužem veku trajanja vašeg vetrobranskog stakla.
Ultimativni vodič za kupovinu akumulatora za auto
26.
Jan
2024
Blog
Kada je u pitanju kupovina akumulatora za vaše vozilo, važno je razumeti sve aspekte koji čine kvalitetan akumulator.
Kompletni Vodič za Kupovinu Letnjih Guma
23.
Jan
2024
Blog
Kada dođe leto, vozači moraju razmisliti o prelasku na letnje gume. Pravi izbor letnjih guma može značajno poboljšati bezbednost i performanse vozila u toploj sezoni. Razmotrimo zašto je izbor pravih letnjih guma ključan za vaš automobil.
Istorija automobila kroz delove
22.
Jan
2024
Blog
Automobil, kao jedno od najznačajnijih izuma modernog doba, prošao je kroz dramatične promene od svog nastanka krajem 19. veka do danas. Ove promene nisu bile samo u dizajnu i performansama vozila, već i u samim delovima koji čine automobil. U ovom blogu, istražićemo kako su se ključni delovi automobila menjali kroz istoriju i kako su ove promene uticale na automobilsku industriju.